Etusivu / Tietoa sivustosta

Tietoa sivustosta

Työhuone-sivusto liittyy olennaisesti Suomi.fi-portaaliin.

Suomi.fin Työhuone-sivustolta löytyy julkishallinnolle suunnattuja asiointipalveluja ja lomakkeita sekä verkkopalvelujen kehittämiseen liittyvää sisältöä. Sivusto sisältää myös Suomi.fi-portaalin materiaaleja ja palvelee portaalin taustalla olevaa yhteistyöverkostoa.

Työhuone-sivustosta vastaa Suomi.fi-toimitus. Toimitus sijaitsee Väestörekisterikeskuksessa.

Sisältö lyhyesti

Sivustossa on viisi pääosiota:

 • Viranomaisten asiointi
  Sähköisiä asiointipalveluja ja tulostettavia lomakkeita virkamiehille ja julkishallinnon organisaatioille.
 • Laatua verkkoon
  Julkishallinnon verkkopalveluiden laatukriteeristö on tarkoitettu julkisten verkkopalvelujen kehittämisen ja arvioinnin välineeksi.
 • Yhteiset palvelut
  Tietoa julkishallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin palveluista.
 • Suomi.fi-tietoa
  Tietoa Suomi.fin sisällöistä, portaalin kehittämisestä, käyttömääristä sekä viestinnästä. Täältä löydät portaalin sisällön kriteerit, asiasanaluettelot ja asiasanoitusohjeet sekä ladattavat viestinnän materiaalit.
 • Ajankohtaista
  Suomi.fi-toimituksen tekemät tiedotteet ja uutiset, jotka liittyvät Suomi.fihin, yhteisiin sähköisiin palveluihin tai julkisten verkkopalvelujen kehittämiseen.

Sivuston käyttäminen

Verkkosivuston päävalikko löytyy yläpalkista. Kunkin osion valikko avautuu sivun vasempaan reunaan. Sivun yläreunaan muodostuva linkkipolku kertoo sivun sijainnin palvelussa.

Sivujen tekstikokoa on mahdollista pienentää tai suurentaa sivujen oikeassa yläkulmassa olevien tekstin koko -painikkeiden avulla.

Sivuilla olevat linkit avautuvat pääsääntöisesti samaan selainikkunaan. Poikkeuksena ovat Viranomaisten asiointi -osiossa linkit lomakkeisiin ja asiointipalveluihin, jotka avautuvat uuteen selainikkunaan. Myös laatukriteeristön tulostusversio avautuu omaan selainikkunaan. Tiedostot avautuvat useimmiten tiedostomuodon määrittelemään ohjelmaan.

Jos haluat tulostaa sivunäkymän navigaatioineen, voit käyttää selaimen tulosta-komentoa.

Sivun viimeisin päivityspäivämäärä löytyy sivun keskipalstasta.

Linkeistä ja tiedostoista esitetään pääsääntöisesti otsikko, kuvaus ja tiedoista vastaava taho. Tiedostoista esitetään oheisten metatietojen lisäksi myös tiedostomuoto ja koko.

Haku

Työhuone-sivustosta voi hakea tietoa selaamalla sivuja tai haun kautta.

Haku kohdistuu ainoastaan Työhuone-sivustosta löytyvään tietoon. Haun piirissä ovat:

 • viranomaisille tarjotut asiointipalvelut ja lomakkeet
 • sivuilla olevat tekstit
 • sivuilla olevat linkit ja tiedostot
 • Suomi.fi-tiedotteet ja toimituksen tekemät uutiset

Viranomaisten asiointi -osiossa on lisäksi haku, joka hakee pelkästään asiointipalveluista ja lomakkeista.

Sisällön kriteerit

Työhuone-sivustossa tarjotaan julkishallinnon asiointipalveluja ja lomakkeita viranomaisille. Lisäksi linkitetään  Suomi.fin ja yhteisten sähköisten palvelujen ylläpitoon liittyviä tietoja. Viime kädessä Suomi.fi-toimitus päättää, onko tarjottu linkki portaaliin sopiva.

Palaute

Työhuone-sivustosta voi antaa palautetta palautelomakkeen kautta. Linkki palautelomakkeeseen löytyy jokaisen sivun alareunasta. Portaalissa tarjottavien asiointipalvelujen ja lomakkeiden sekä linkkien kohdesivuja koskeva palaute kannattaa lähettää suoraan niistä vastaaville tahoille kunkin palvelun omien palautetoimintojen kautta.

Henkilötietojen käsittely

Sivuston ylläpitämisessä noudatetaan henkilötietolakia. Sivuston käyttäjistä ei muodosteta henkilörekistereitä. Sähköpostiosoitetta tai muita yhteystietoja kysytään vain, mikäli kysymyksiin tai palautteeseen halutaan vastausta.

Sivuston kehittämistä varten sen käytöstä kerätään tilastollisia tietoja. Sivusto lähettää evästeen, jotta kävijöiden ja vierailujen määrä voidaan selvittää luotettavammin. Suomi.fi-portaalin ja Työhuone-sivuston käytöstä tilastoidaan käyttäjämäärä, käyttömaa, käyttöaika, käytetty selain ja käyttöjärjestelmä, käytetyt hakusanat sekä tieto siitä, mistä käyttäjä tulee ja minne käyttäjä poistuu.

Sivuston käyttäminen lähettää evästeen myös silloin, kun käytetään tekstiä pienentäviä tai suurentavia painikkeita.

Linkittäminen ja tekijänoikeudet

Työhuone-sivustoon voi linkittää vapaasti ja sen tarjoamaa tietoa voi käyttää hyväksi, kunhan mainitsee tietolähteen ja päivämäärän.

 
Sivu päivitetty 05.01.2017
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fi-verkkopalveluun.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Väestörekisterikeskus